År i glaset

Idag blev jag lite nostalgisk när jag under månadsmötet satt och tittade ner i mitt vattenglas samtidigt som jag drack ur det. La nämligen märke till siffran på glasets botten som visade 36. "Aaah 36 år i glaset!!" tänkte jag stolt för mig själv och kom att minnas alla de gånger på dagis och fritids då någon (Alexandra vanligtvis) alltid kläckte ur sig vid lucnh eller mellis "Huuuuur många åååår är du i glaseeeeet?" Då gällde det att drick upp sin mjölk fort som satan för att se den magiska siffran.
Det var tider det. Jag minns att det var något som var bäst också (som alltid..) troligen skulle man ha högst siffra i glaset, eller hur var det?

image130


Hursomhelst, ni kan ju ana hur intressant månadsmötet var när jag började reflektera över dessa saker..

På återseende!

Blondinbella

Haha, läste precis följande i en annan blogg (jag vet jag har inget liv):

"från och med den första december till den 20e ska alla som läser
http://www.blondinbella.se/
INTE gå in på hennes sida så att hon inte ska fortsätta skryta om att hon tjänar pengar genom oss. hon och hennes patetiska bolag ska härmed gå i konkurs, kämpa på! SKICKA VIDARE"

Fettkul. Jag ska försöka hålla mig, kan bli mycket mycket spännande!

Miss secret agent

image129Vem har tränat ett friskispass med Blondinbella ännu en gång? Jo ingen mindre än jag. Bella beskrev själv passet med orden ".. som vanligt roligt men väldigt jobbigt. Men det är ju så det ska vara." Och tro mig, det var kul, alltid lika kul när hon är med. När hon flåsar omkring i sina fräsiga nyinköpta träningskläder bland svettiga gubbar, hurtiga friluftsmänniskor och flaxande kineser (vad är det med alla kineser och deras flaxande kroppsdelar?), får jag något annat än själva träningen att fokusera på (och det uppskattas).

Igår kände jag mig dock en aning elak (och ganska cool) där jag struttade omkring med ett lömskt leende på mina läppar och en trött blick som följde hnnes varje move. Jag kände mig som en undercover agent som visste allt om henne och hennes liv och vilken sekund som helst kunde avslöja vilken buff hon var för hela svenska folket. Det var lite upphetsande faktiskt, kände att min makt genast växte vilket gjorde mig på bättre humör. 

Jag måste erkänna att det var väldigt lockande att springa fram till henne och bara skrika något om att jag vet vem hon är, var hon köpt sina träningskläder, vem hon åt lunch med eller vad hon hade för klänning på sig förra fredagen. jag ville typ skratta och peka, främst efter passet när hon dök upp i den stora pälsmössan.
Herregud vad jag ville slita av den där pälsmössan och typ rufsa till håret, eller sno hennes älskade MUF-pinn. Tänk vad upprörd hon skulle bli, vilka rubriker det skulle bli på hennes blogg! Men tråkig som jag är höll jag mig från det och nöjde mig med att le lite lömskt och titta lite konstigt på henne.. Men det var ganska kul också :)

Kärt barn har många namn

Jag har faktiskt namnsdag idag också! Ett namn som jag vet att ni alla gillar (läs älskar) att använda, bara för att ni tycker om mig så mycket (läs njuter av att reta mig). Ja ja, börjar tycka att namnet är mer och mer coolt faktiskt, det jobbiga är när man radar upp alla mina namn efter varandra i en prydlig ordning, låter lagom präktigt.
Nåväl, ni är söta, och eftersom ni tycker om mig så mycket kan ni ju passa på att gratta mig idag med ;)

Ps. Mina föräldrar måste väl älska mig mer eftersom jag har fyra namn och min bror endast tre? Någon logik måste det väl ligga i det hela, eller hur? (Önsketänkande..)

Puss!

Med en enkel tulipan..

Grattis Cecilia på namnsdagen!!


image128

Help

Jag tog mig helt enkelt friheten och gjorde om layouten lite. Men nu undrar jag, är det bara på min dator det ser cp ut? Igår när jag gjorde det såg det inte lika kaotiskt ut. Jag syftar på att bilden på oss sitter fel och texten till vänster inte riktigt heller sitter och ser ut som den ska. Jag sitter nämligen vid en Mac nu, vilket kan vara anledningen till att gårdagens slit ser ut att vara förgäves! Hur ser det ut för er? Det ska se ut som på bilden nedanför, gör det det för er?


image128

Onsdagens roligaste

Har lite (sjukt nördigt) skvaller som jag har snappat upp så här på lunchen från bloggvärlden: Blondinbella ska söka till friskisledare nästa termin...




image126

Att slacka

Så var man tillbaka på hemmaplan efter en helg i London. För mycket pengar och diverse viktiga saker fattigare, men en upplevelse rikare! Förresten så ljög jag, precis som Sandra hade jag också mer pengar än beräknat kvar på kontot, vilket även jag tackar Primark för! Trots att vi inte visade vår uppskattning när vi kom ut från affären tror jag att alla är nöjda såhär i efterhand ;) Hursomhelst vill jag tacka för en underbar helg!

Jag har återigen bevisat att jag är en utav de slöaste människorna på denna jord. Både igår och idag sjukanmälde jag mig från jobbet helt utan anledning. Eller okej, nu ljög jag igen. Men jag tror inte trötthet, motivationsbrist och en sväng av förkylning om jag verkligen känner efter är en helt okej anledning för alla. Men det har iallafall varit riktigt värt det ska ni veta. Under dessa dagar har jag varken lämnat huset eller pyjamasen, däremot har jag lyckats städa mitt rum, läst en bok (ja ni läser rätt!!!), catchat upp lite missad tid av tv-serietittande samt druckit té för en hel armé, om inte två. För er som känner er sugna på att göra samma sak som jag har jag lite tips på hur man gör en trovärdig sjukanmälning:

1. Ring under en tidpunkt då ni är säkra på att det är telefonsvararen som svarar - För att slippa onödiga följdfrågor som kan avslöja er.
2. Ställ gärna väckarklockan och ring obehagligt tidigt - För att garantera en hes morgonröst.
3. Om så krävs kan ni även hålla för näsan en aning - Dock inte för mycket, då kan det verka överdrivet.
4. Låt så ynkliga som möjligt medan ni förklarar att ni ska göra allt för att kunna jobba imorgon! 

Jag hade planer på att min akuta sjukdom skulle hålla i sig även imorgon, men sen återvände jag tyvärr från det blå till verkligheten. Trots att det absolut sista jag vill är att jobba och att jag älskar Mikaelas mammas visdomsord som lyder "rutiner kommer man få nog av i framtiden", insåg jag att det var dags att ta sig i kragen. Notera att detta innebär att jag kommer missa det spännande One Tree Hill-avsnittet kl.16.10. Fan, jag gillar mitt slackerliv bättre... Nåja, slut på deppandet! Jag måste bara avsluta med att säga att jag såg en TV-reklam idag (ja jag har ett spännande liv) där en kristallkrona deltog, antagligen en helt sjuk sådan om Sandra fick bestämma. Och där satt jag i min ensamhet och skrattade högt för mig själv.


TACK!

Vill bara säga TACK för en riktigt mysig resa! Jag saknar Picadilly Circus, Soho och dubbeldäckarna redan men mest av allt saknar jag att vara tillsmammans med er. Det finns fan ingenting som slår oss.

image124

Tisdagens roligaste

image123 
Så knasigt det kan bli!

Tillbaka till verkligheten

Det är tisdag. Helt vanlig regnig jävla grå tisdag. Klockan bärjar närma sig tre och jag laddar inför mitt sedvanliga besök till ICA. Frukt, te, kakor, knäckebröd och mjölk ska inhandlas, men blommor i form av julstjärnor och amaryllisar står också på inköpslistan samt en matta till julgranen. Ja precis ni hörde rätt JULGRANEN! Sen igår eftermiddag håller en vacker plastgran mig sällskap här i receptionen. För från och med den här veckan är det nämligen officiell jul här på kontoret, på fredag inträffar ju den stora julfesten och då måste julstämningen vara i gång!

För övrigt är den här julgranen väldigt fin för att vara i plast, och det tog mig och ett antal kollegor endast några timmar att få allt på plats...

Men nu till det som jag tänkte skriva om först - tillbaka från LONDON!? Hallå, vad hände? Var vi i London i helgen eller? Överlevde vi? Hade vi kul? Va det en sjuk jävla stad? Jaaaaaaa :) det va kul eller hur? Men fan vad det tog på krafterna, isolerade mig igår, och tänkte nog fortsätta med det idag och kanske i övermorgon och kanske även torsdag.. Har kommit på att sömn är riktigt jävla bra, och väldigt nödvändigt! Ska nog försöka klämma in mer sömn i min väldigt spännande vardag..

Hursomhelst, kommer bilder snart från London, när jag vaknar upp från min dvala - ta hand om er så länge älsklingar!

(Ps. någon mer än jag som inte har vågat kolla sitt saldo på kontot...? Tror jag väntar med att kolla tills lönen har kommit, för att undvika total undergång och panikångest.)
image122

London - Here We Come!

Nu är det inte många timmar kvar tills vi åker! Jag sitter som på nålar känns det som, oroar mig över om jag har med mig allt, fast jag vet att det egentligen inte är mycket man behöver ha med sig, och det man verkligen behöver ha med sig brukar man ju inte glömma (peppar, peppar...). Dessutom brukar jag alltid ta med mig för mycket saker vart jag än ska, men det vill jag inte göra den här gången eftersom det måste finnas plats i väskan på hemresan till diverse inhandlade fynd. Summan av kardemumman blir följdaktligen att jag inte borde behöva oroa mig över huruvuda "allt" är med eller inte, då detta "allt" plötsligen inte känns lika viktig. Hmm, men jag är nog lite nervös och orolig i alla fall. Kanske för att jag idag på tunnelbanan hörde ett gäng unga tjejer prata livligt med varandra - på engelska! Det var då det slog mig hur knackig, ja rent ut sagt dålig, min egelska är, vilket jag vill skylla på Partow, men kanske inte borde, eftersom det enbart är upp till mig hur bra mina spårkkunskaper är. Att den numera klassiska Ayia Napa-engelskan, vilken jag behärskar mycket väl, friskt brukats genom åren, gör väl inte heller saken bättre...

Puss! /Moa

my mistake..

det var med flit som jag inte besökt bloggen på några dagar för att jag antog att den skulle fyllas med saker som skulle vålla mig sådan avundsjuka att i princip ingenting annat än kakburken (eller de nya små bullarna som mamma tog med sig från polen som man äter upp på en tugga, har tappat räkningen på hur många jag ätit..) kan dämpa den största ångesten.

ERA JÄVLA FAN NI SKA TILL LONDON!!! (och jag ska stanna hemma, pank och ruttna, troligtvis dö, ruttna en gång till OCH bli jättejättejättetjock i tron om att ätandet ska vara en tröst (ångesten kommer när ni kommer hem))


kom ihåg en gyllene regel..
ni FÅR (läs ska ;D ) köpa något från London till mig om det så är ett lite vykort (eller varför inte den billigaste 'I <3 LONDON' t-shirten ni kan hitta?) så kan jag åtminstone låtsas att jag varit där med er?


OCH GLÖM INTE ATT DRICKA EN LATTE FRÅN STARBUCKS FÖR MIN SKULL!!!


och en sista grej!!

LOVA LOVA LOVA LOVA LOVA att London står kvar i april när jag komemr hem och föhoppningsvis kommer kunna besöka denna ljuvliga stad.




saknar er redan<3


Nu kan man räkna timmarna

Nu är det inte långt kvar tills vi åker :) ska bli riktigt kul måste jag säga, och en eloge till alla er som kollat upp all denna underbar shopping! Kommer bli svårt att hålla i pengarna..

Själv sprang jag förbi engelska turistbyrån på lunchen idag och snodde ett gäng kartor och turistguider, så nu borde vi kunna ta oss fram utan större problem.

Min lilla pappa har även suttit och spanat in
Londonvädret, som ser ut att bli riktigt underbart för att vara i november, 10 grader och sol låter ju inte helt fel :)

Förresten, tänk på:
- Att växla lite pengar i förväg, kommer i alla fall behövas till transfern
- Att väskan får väga max 15kg


LONDONSHOPPING, DEL 3 :)

Skulle bara vilja göra en liten liten komplettering till sandras o josefines nästintill perfekta guider :)

Hamleys:
sex våningar fyllda med enbart leksaker!! måste bara få uppleva det en snabbis, har varit en dröm att besöka detta varuhus sedan pappa en dag för x antal år sedan kom hem från london med 5 stycken spice girls-dockor  ;) 188-196 Regent Street, tunnelbanan till Oxford Street/Piccadilly Circus


Portobello road:
En av världens mest berömda marknader belägen i Notting Hill


Dorothy Perkins:
Har ett väldigt bra utbud, gillar framförallt deras tunikor/klänningar, till helt okej priser...


Peacocks:
Jättesnygga kläder till jättelåga priser :D 201-203 Old Street


Starbucks Coffee house:
En kaffe här är ju ett måste efter en lång shoppingdag :D

image121

Londonshopping, del 2 :)

Josse, du fick allt verkligen med 80% av min lista, men här kommer enligt önskemål en liten komplettering från Sandras luskande :

Faith shoes -Ska ha otroligt snygga och billiga skor! De säljs bland annat i Selfridges men har även en butik på Oxford Street.


Agent provocateur -Riktiga raffset till underkläder ;):  Adress: 6 Broadwick Street T-bana: Oxford Circus, Piccadilly Circus, Tottenham Court Road


Marks and Spencer: - Billiga underkläder som ska kunna liknas med Victorias Secret (och har samma underbara utbud av storlekar, hallelujah!) Finns på Oxford Street Marble Arch. Adress: 458 Oxford Street.


Primark: en billighetskedja i style med Ullared (och dess priser!!!)  och har visst mycket fancy grejer, som cashmere tröjor, skinnjackor och kappor! Dessutom älskas den av vår favoritbrud Blondinbella ;). Adress: 499-517 Oxford Street.


image116


Ayia Napa Reunion

Hahaha, någon mer än jag som fått mailet om Ayia Napa reunion den 15 december? ;)


En liten shopping guide

Här kommer lite shopping som jag har lyckats skrapa fram. Lägg mer än gärna till ngt om ni har (Ida tex, jag vet att du hade både det ena och det andra).

David and Goliath - roliga t-shirtar m.m, finns bla på carnaby street och covent garden

La senza - fina underkläder finns bla på oxford street, Paddington station, kensington m.m

New look - kläder m.m. (typ festklänningar för ca 330 kr) finns bla på oxford street

Dorothy Perkins - ngt asos liknande kläder finns bla på oxford street

River Island- lite ginatricot men med TopShop priser, finns bla på oxford circus

Marc Jacobs - Ida?

TopShop - finns bla på oxford street
Calvin Klein - dyra kläder men fina underkläder, bla på new bond street

Liberty - väldigt fint köpcentrum Great Marlborough Street

Harrods - ligger på Brompton Road, Knightsbridge

Dover street market - butik/marknad - dover street

SpaceNK - en bra kosmetik affär enligt hotspot - bla på church street, Kensington och Covent garden

Selfridges - ett varuhus med allt. - oxford street


Shopping gator -Bond Street, Carnaby Street, Kings road

Rätta mig om jag har fel på ngt..:)

    
               

:)

Cissi, vilken tur att vi har dig! Du är så duktig <3
Och snälla Daniela, berätta om ännu en dag på ditt jobb, jag hade så roligt när jag läste ditt förra inlägg :) Blogga mer allihopa förresten, jag har ju fått ett nytt intresse... :p

Pussar! /Moa

London

Snart bär det av till London mina vänner :) Har vi allt under kontroll?

image109Planet går alltså 21.50 från Skavsta airport, Flight 59.
Till Skavsta har vi lyckats fixa någon form av samåknings-skjuts, eller?

Incheckningen stänger 40 minuter innan avgång, alltså 21.10, och öppnar två timmar innan avgång, alltså 19.50. Vi bör ju alltså vara på plats vid 20.30 i alla fall, och därmed lämna Stockholmsområdet senast 19.30 om vi får skjuts vill säga?

Vi anländer 23.05 (lokal tid) till Stansted airport. Sen måste vi ju ta oss därifrån till hotellet, och jag menar bara vi kommer in till centrala London så är det ju inga problem. Det finns ett flertal alternativ:


Stansted
Express
TrainLiverpool Street £25.00
(£15.00)
45 mins Fastest, most expensive option.
Broadly operates 05:30 - 00:00)
Liverpool St distance from most hotels.
National
Express A6
CoachVictoria via
Baker St
Oxford St
£17.00
(£10.00)
100 mins 24x7 service
Only service that drops off in the centre close to hotel districts of Paddington, Oxford St, Bayswater
Terravision
A50
CoachVictoria£14.00
(£8.00)
75 mins Non-stop service to Victoria.
Not true 24x7 but not far off.
Terravision
A51
CoachLiverpool Street£14.00
(£8.00)
55 mins Cheaper alternative to Stansted Express.
Bus also stops at Bow by Bow Underground
Not true 24x7 but not far off.
National
Express A9
CoachStratford£15.00
(£8.00)
55 mins

Non-stop service to closest Underground station to Stansted. 24x7 schedule

National
Express A4
CoachGolders
Green
£15.00
(£8.00)
70 mins

Non-stop service to Underground station convenient for North London
24x7 schedule

easyBusMinibusBaker
Street
£2-£8
each way
80 mins Minibus service.

easyBus är ju det billigaste alternativet, men det är ju inte säkert att man får plats om man inte bokar på förhand, den sista easyBus avgår 00:10 från Stansted och anländer till Baker Street i centrala London, inte alls långt från Paddington station där vårat hotell ligger.

Annars verkar National express väldigt bra, då den går dygnet runt och vissa av bussarna verkar stanna vid Baker street, och annars i anknytning till någon annan tunnelbanestation (iof kanske inte tunnelbanan går mitt i natten.. men men). Den bussen är rätt billig och tar oss in till centrala London i alla fall.

Vad tycker ni verkar bäst? Här är lite alternativ i alla fall.. Vi bestämde väl oss för att vi inte skulle boka något innan, men det kan ju vara bra att ha koll på vad vi ska leta efter när vi kommer fram.
Här kan ni läsa mer!

Hotellet vi ska bo på heter Cardiff Hotel och ligger centralt vid Paddington Station. Vi har bokat tre stycken rum, så vi bor alltså tre och tre. Du betalar 99£ (ca 1300kr) för dina tre nätter där, och det betalas på plats när vi kommer dit mitt i natten, de tar både kort och kontanter. I priset ingår, förutom övernattning, dusch och toalett på rummet och tv. Dessutom ingår English Breakfast, frukosten har öppet till kl. nio på morgonen... :)

Puss!!

Middag hos Daniela 3 november

Här kommer lite vackra bilder från Danielas middag :)


Nu är det bekräftat.

Idag tittade jag förbi kicks och träffade deras frisör. Behövde lite tips angående min håfärg då jag tänkte färga håret lite ljusare (själv den här gången för att spara lite pengar). Frisören hade dock inget att komma med, hon sa inget matnyttigt och var bara allmänt bitchig. MEN(!) det värsta var det hon sa när hon tog tag i mitt hår; "ja, du har ju en riktigt rejäl man", var orden som kom ur hennes mun. Observera att hon använde både orden riktigt rejäl och man.

image92


Se upp i backen

Tänkte bara utfärda en liten varning till alla er som hade tänkt vista er utomhus under helgen, kanske främst i Brommaområdet, då jag nämligen numera får sitta bakom ratten och köra (eller ratta som mina barnvaktsbarn säger..) en stor bil - på riktigt!
Eller ja, jag får ju alltså äntligen övningsköra i min fars stora blåa saab och han får snällt(?) och tyst(?) sitta bredvid och komma med uppmuntrande hejarop...(?) Någon mer än jag som känner av ironin? Nej men det ska faktiskt bli riktigt kul, tror jag, om alla inblandade överlever vill säga.

Någon som har ett tips på något bra stort platt ställe där min övningskörningsoskuld kan tas?

Och som sagt, håll er inne i helgen, eller se er jävligt noga för innan ni går över gatan :)

image91

Choklad

Marabou mjölkchoklad kommer ju hela tiden med nya chokladsmaker, den ena godare än den andra! Det senaste tillskottet i familjen är tydligen Marabou Non-Stop, låter riktigt intressant måste jag säga.

Och vet ni vad jag kom på att man borde ha? Typ en vin-och-choklad-provar-kväll (vinet är mest med för syns skull och för att det låter lite vuxet med "vin och choklad", och för att vin kan vara väldigt gott också, och för att det har en trevlig inverkan på folk ibland.. och.. ja ni fattar). Alla skulle typ köpa en smak var och sen sitter man och gottar sig och njuter, och kommer samtidigt fram till vilken man gillar bäst :)

Mmm.. shit jag drömde mig verkligen bort för någon minut. Jag ska fan styra upp en sån kväll snart! Eller låter det helt galet? Jag kanske börjar spåra ur totalt nu, kan vara så att det har gått alldeles för lång tid mellan frukost och lunch och jag börjar få lite smått långtråkigt.. men samtidigt, fatta vad gott? :)

image90

Mörker

Jag hatar när man klockan 08:15 stiger in på toaletten på jobbet för första gången, tänder taklampan och möts av något halvdött, som trött och lite förskräckt stirrar tillbaks på en själv genom spegeln. Därefter konstaterar man att det måste ha varit jävligt mörkt när man klädde på sig tidigare på morgonen, och kanske även när sminket kladdades på.
Herregud, idag ser jag verkligen ut som något man har tuggat på och sedan spottat ut.

Hursomhelst, klant-cissi har varit i farten och lyckats slarva bort sitt friskis-kort. Det finns ingenstans, eller snarare det kan vara överallt, med tanke på att jag inte har tränat på en vecka och farit omkring som en skållad bäver sen dess..
I och för sig fick jag en bra anledning till att gå hem och tycka synd om mig själv och se på teve hela gårkvällen, dock blev det lite för mycket av det hela vilket ledde till att jag somnade halvvägs in i DHW som liksom var höjdpunkten!!

image89

En annan klantig sak inträffade så sent som imorse då jag står och tänker på hur klantig jag är som slarvat bort mitt friskis-kort, jag är småsur, trött och ganska stressad och då självklart tappar jag mitt rouge i golvet. Krasch. Tusen bitar rött pulver över halva badrumsgolvet, sju minuter tills tunnelbanan går.

Mitt liv som telefonförsäljare

Jag förstår att alla, just i detta ögonblick, sitter och funderar på hur jag har det på jobbet om dagarna. Eftersom jag inte vill låta er bli otåliga tänkte jag berätta lite om mitt otroligt stimulerande arbete. Dessvärre finns det inget roligt att berätta, så ni får nöja er med det tråkiga. Flera gånger om dagen är jag nära tårar, då jag inser hur många idioter det faktiskt finns i vårt avlånga land som inte gör annat än att förstöra mitt liv. När samtal efter samtal bara blir mer och mer frustrerande är detta det absolut sista man behöver:


Jag: Hej, jag heter Daniela och ringer från Dagens Nyheter
Tanten: Vad sa du? (en gång är okej, det är trots allt många stackare ute på landet som inte förstår stockholmska)
Jag: JAG RINGER FRÅN DAGENS NYHETER, SOM DU HAFT FÖRUT.. (av erfarenhet vet jag att det är en bra taktik att höja rösten, på ett trevligt sätt)
Tanten: Va? Vad säger du?
Jag: J.O. J.A.G. S.A. J.U. D.E.T. A.T.T. J.A.G. R.I.N.G.E.R. F.R.Å.N. D.A.G.E.N.S. N.Y.H.E.T.E.R.!! (nej nu jävlar, kärringen är ju uppenbarligen både döv och efterbliven)
Tanten: Vad är det för något?
Jag: En tidning! Tidningen.. DN!?! 
Tanten: Tulningen?
Jag: Nej, T.I.D.N.I.N.G.E.N.! Morgontidningen Dagens Nyheter!
Tanten: Jaha! (yes! hon förstår, då kör vi)
Jag: Det är nämligen så att du är en av de tidigare kunder vi valt ut och tänkte bjuda lite på tidningen..
Tanten: TULNINGEN? Ska jag få en resa eller vadå?
Jag: NEJ! Vi tänkte bjuda på T.I.D.N.I.N.G.E.N.!!!! DAGENS NYHETER (okej andas.... du får inte lägga på, du får inte lägga på, du får inte lägga på...)
Tanten: Jaaaahaa! Dagens Nyheter!! Nu förstår jag, jag trodde du sa något om en resa
Jag: Hehe nejdu, tidningen var det som sagt.. (vad jag egentligen menade var: SKJUT DIG SJÄLV DIN JÄVLA KÄRRING!! JAG HOPPAS NÅGON SNOR DIN RULLATOR OCH SLÄNGER DEN FRAMFÖR TÅGET SÅ ATT DU MÅSTE HOPPA EFTER SAMTIDIGT SOM NÅGON ELDAR UPP DINA FULA KATTER JAG ANTAR ATT DU ÄGER I EN FET OFFENTLIG BRASA!!!)


Svar ja, det här jobbet ger mig grova aggressionsproblem.


Ingen vanlig tisdag

Klockan är 11.46 och jag har precis satt mig vid datorn för dagen. På Vasagatan 8-10 har det nämligen varit strömavbrott i dryga 2 timmar. Asmysigt hade vi det, med en massa tända ljus och grejer! Mitt i det mysiga ringer elbolaget och meddelar att det beräknas vara mörkt i 2 timmar till, vilket betyder att jag som timanställd bara sitter där och kostar pengar och därför lika gärna kan gå hem. Efter en promenad kommer jag hem och har precis sliceat upp en stor bit av mammas hembakade morotskaka och ska till att sätta mig framför tv:n, då ringer självklart min chef och meddelar att strömmen är tilbaka, Med morotskakan i handen är det bara att ta tuben tillbaka och nu sitter jag altså här igen... och inväntar lunchen :)!

image88

Dock har jag ändå faktiskt lättat en aning på arslet och lyckats logga in på mailen och möttes precis av ett mail från TAC-Peter:

Hej Sandra,  
Vi har redan nu anmält oss till nästa års StrategiTorg och vår ambition är att det ska bli ännu bättre än i år.   Hoppas vi ses före dess...!  
MVH Peter

Ursäkten om att jag ska flytta till Sälen känns jävligt skön att dra just nu.

att hålla tummarna

imorgon den 6 november skall jag mellan klockan 1430-1545 ha muntlig prövning i matematik C (igen.. jag vet, jag är hopplös..) så nu vet ni ALLA att det tamejfan är bäst att hålla tummarna den här gången så jag slipper skiten igen :D


<3

Spice Girl

Ojojoj mina vänner! Att jobba på Hemköp är otroligt spännande vissa gånger ska ni veta! Och då talar jag inte bara om alla intressanta människor man möter, alla varierande och utvecklande arbetsuppgifter man får ta sig an och den trevliga atmosfären man dagligen omges av. Det jag ska tala om för er är att jag idag gjorde en otrolig upptäckt. Ja faktiskt. Till min stora förvåning har vi ingen som är expert på stark peppar! Har ni hört något sådant förut! Det är ju hemskt. Hur ska kunderna då få reda på vilken peppar som är starkast? Systemet fungerar ju inte. När ska ledningen inse detta fatala misstag? Jag är oroad.

Pussar! /Moa

Att vara dum i huvet

För att återknyta lite till helgen och dess äventyrligheter tänkte jag bara meddela att lite bilder från lördagen kommer publiceras så fort jag har fått tag på min kamera - så håll ut!
Måste även reflektera över hur störd man blir som full, eller det kanske bara är jag.. Har vaga minnen från lördagskvällens fyllekäkande, men det var ett otroligt en-mans-kalas som höll på i omkring en och en halv timme ska ni veta! Från ca 04.15 till 05.30 (uträknat med hjälp av skickade och imkomna sms till min mobil..). Jag minns som sagt inte särskilt mycket från tillställningen, men dagen efter fanns ett antal bevis som vittnade om min framfart..

1. Tom glass-skål bredvid sängen (det första jag upptäckte, men glassen måste ju ha agerat efterätt..)
2. En ostlåda vars innehåll var två köttade ostar halvt-om-halvt inlindade i varandras plastförpackingar, ostlådan i sig var dessutom inte riktigt korrekt ihopsatt.. hade nämligen vänt på botten och försökt få ihop den uppochner..
3. Osthyveln var prydligt placerad i kylskåpet bredvid ett paket med köttbullar..
4. Flottiga märken på köksbordet av glas..
5. Tre familjemedlemmar som hade hört diverse bankanden och kraschanden och annat oljud denna sena timma

Varför kan man inte bara gå och lägga sig? Fatta att jag typ måste ha käkat och samtidigt varit typ halvt om halvt medvetslös, kan inte ha varit en vacker syn mina vänner! På ett sätt önskar jag nästan att någon hade filmat mig, för det måste ha sett helt sjukt förjävligt ut.

Ps. idag har jag lagat kaffemaskinen med hjälp av en gaffel. Det var helt klart dagens händelse, och det stänkte varmchoklad över halva mig och köket när maskinen kom igång. Jag har dessutom bränt tungan på alldeles för varmt kaffe, det gör ganska ont.

Ranmasterstair!

Igår gjortde jag btw en riktigt rolig upptäckt: jag tog nämligen en långpromenix på söder--> gamla stan --> city--> vastan (så jävla käckt) och hitade då busstationen varifrån jag skulle ha tagit bussen hem från alla skivor, men som jag aldrig lyckades hitta. Så nästa gång vi partajar i Gamla Stan ska jag allt äntligen ta och vingla förbi Räntmästartrappan!

image87


Back to business.

Så var det måndag igen och jag konstaterar att helgerna försvinner snabbare och snabbare för varje vecka. Min mammas farmor brukade alltid säga att "ta vara på varje minut när du är ung, för ju äldre du blir desto mer verkar minuterna förvandlas till sekunder". (Okej, jag har aldrig hört henne säga det men mamma har sagt att hon brukade göra det (i och för sig så överdriver min mamma ganska så flitigt)) Men hursomhelst så börjar jag förstå innebörden i det hela... Jag menar bara den saken att det bara är lite mer än en månad kvar till julafton, när det känns som vi kom hem från ajjä naapa nyss. Helt sjukt!

Helgen var ju ialafall grymt lyckad (TACK Daniela och FAN Moa att du hann före!!) Jag ångrar lite att jag inte följde med till Laroy efter champagne-historierna jag fick höra... Å andra sidan träffade jag  två nya kompisar, tre om man räknar med 89:ans mamma som jag småpratade lite i telefon med, och det var riktigt kul. Känner att min käft verkligen får leva ut på helgerna nuförtiden när man inte går i skolan längre, så det var ju bra att den fick bli lite sysselsatt.

image86

Ett år för länge?

Jag har genomlidit ännu en dag inne i mörkret på Hemköp, som idag kändes ännu dystrare då Josefine inte var där och bossade över mig som den rutinerade Hemköpare hon är... :)
Höjdpunkten under dagen var, förutom samtalet med Cissi som lyckats vakna från en, tack vare alkohol, djup dvala, när jag ägde en kund som påstod att jag gjort fel. Hon bokstavligt talat skrek rätt ut: DU HAR GJORT FEL HÄÄÄR!!! För att jag verkligen skulle förstå hur fel jag gjort upprepade hon föregående fras tre gånger. Tur. Jag menar jag måste ju vara dum i huvudet eftersom jag jobbar på Hemköp (?). I Vällingby dessutom, inte att förglömma. Nu till själva höjdpunkten. Jag hade ju inte alls gjort fel! Det var hon som gjort fel, fel, fel! Fyfan va skönt det kändes när jag lyckats få in i denne kunds tröga skalle att rabatten på Gevalia visst var avdragen och att hon visst fått den på extrapris och att jag visst inte glömt att blippa in hennes jävla rabattkupong. Jag hatar rabattkuponger. Vad som kändes ännu bättre var att hon stoppade upp hela den bakomvarande kön så att alla som väntade också blev förbannade på henne. Triumf var ordet som dök upp.

Kvällen igår var förresten väldigt lyckad tycker jag! Tack Daniela för att du styrde upp en mycket rolig kväll. Och Sandra och Malin, jag blir först:: "Hellre ett år för länge, än en pojkvän för mycket."

Puss på er! /Moa

en timma eller en minut?

jag vet inte. jag har ingen som helst tidsuppfattning idag. jag befinner mig på jobbet och försöker peppa andra säljare, men det enda jag vill.. jag venne.. att lägga en pizza vore ju inte helt fel i ärlighetens namn..

varför minns jag inte färden till laroy?
tyckte jag att jag behövde ett till vinglas när jag väl var inne?
sen är det inte fel att bli bjuden på mousserande?
var vi verkligen där 1½ timma?
laroy stänger tre... jag sprang till sista tunnelbanan den gick halv fyra.. vad gjorde jag den halvtimmen?


och dagen på jobbet? den är oändlig, tar aldrig slut, jag tittar på klockan och tänker att en timma gått men självklart har visaren flyttat ynka centimeter och meddelar att 5 minuter gått..

HJÄLP MIG.. <3

oh my fucking god

jag vaknar upp. klockan är tio. noterar att jag är hemma i min säng, det är ett gott tecken 1-0 till mig. börjar vrida lite på mig, känner efter, det känns som någon har dunkat mitt huvud i golvet sjutti gånger och sedan stampat lite på det, kul? näe mycket ont. smaken i munnen är ostmacka kombinerat med vaniljglass.. gott gott. reser lite på mig och ser ut över golvet där pengar, väska, sl-kort, tunika och leg ligger på rad, även mobilen är med hem, fint placerad bredvid huvudkudden.. som det förövrigt ser ut som någon har bajsat på, aaah najs brunpuder, okej sminket är kvar.

jag är nog fortfarande full. det här funkar inte! vem är jag? och VAD FAN hände igår? och vart tog alla vägen? måste nog återkomma senare när promillenivån i blodet har sjunkit lite. på återseende!

Gratis är alltid godast

Så var det just det här med gratis alkohol... Alla vet ju hur det har slutat förut. Och varför skulle det vara annorlunda den här gången? Igår var det som alla säkert redan vet fredag. Men det var inte vilken fredag som helst, det var som alla säkert också redan vet Halloweenfredag. Det skulle vi på vårt smått alkoholistiska jobb såklart fira. Efter jobbet kl.16.00 serverades det "snacks" och dryck. Alkoholhaltiga drycker, självklart. Så redan vid sexsnåret igårkväll var det kastrullsnurr i min hjärna. Att jag tog tunnelbanan hem medan alla normala människor åkte in mot stan kan vi tala tyst om. Sedan att vi garanterat hade samma alkoholnivå i kroppen, om inte min nivå var en aning högre, behöver vi definitivt inte nämna. Min första tanke när jag vaknade imorse, okej andra, min första tanke handlade om att reda ut det viktigaste; "Vem är jag? Var är jag? Hur har jag hamnat här? Vad hände igår?". Hur som helst, min andra tanke var "Varför har någon spännt fast en jävla järnhjälm runt mitt huvud och sprängt bort alla mina hjärnceller?". Bara för att jag och Malin pratade om att vi inte blev bakis senast i torsdags är det nog just denna akuta sjukdom som drabbat mig. Somliga straffar Gud med detsamma, som man brukar säga. Men jag antar att det är smällen man får ta när man tror att det är en bra idé att hälla i sig okontrollerat många glas på tom mage. Speciellt om man tror att ett besök på Nivå22 efteråt också är en bra idé. Men det tar vi inte ikväll hörrni.. Jag får väl festa loss på resorb ett tag till för att vara fit for fight när det ringer på dörren klockan 7 (Sandra bör satsa på 6). Frågan är fortfarande, var ska vi gå sen?




Fredagsspänning på kontoret

Idag har det hänt grejer på kontoret ska jag säga er, och klockan är inte ens elva!
Det räcker inte med att stora VDn från Holland är på besök och envisas med att prata med mig om ditten och datten och jag står och mumlar och stammar fram svar på ett språk som knappt kan liknas vid engelskan.. utan kaffemaskinen bestämmer sig för attf å ett breakdown, självklart när super-VDn själv ska ta sig en kopp cappucino inför ledningsmötet, och vem har ansvaret för kaffemaskinen nu igen? Jo, lilla jag, självklart. Som tur var kom kaffeknappen till min räddning inom en timme och servade maskinjäveln och lämnade efter sig en påse nonstop som vanligt - perfekt komplement till fredagsgodiset.

image85Den där kaffeknappen-killen är för övrigt väldigt läskig, han är sådär supertrevlig och jättelugn, för lugn, så lugn så att man tror att han håller en massa inom sig, han skulle typ kunna vara mördare eller pedofil by night. Ni vet, typ den där snälal tysta tönten i skolan som höll sig lite för sig själv och sen när han växer upp mördar halva sin familj genom att stycka dem i små bitar typ.. jag tror det är hans blick, den är läskig, och att han är liten och senig liksom, nej usch hoppas han inte är mördare..

Sen svämmade vattenmaskinen över också (mitt ansvar..) men det löste jag rätt snabbt, och ingen kom till skada!
Dessvärre uppstod lite allmän panik och kaos alldeles nyss, då jag beslutade mig för att ställa fram fredagsgodiset extra tidigt, eftersom det trots allt är halvdag. Jag skickade ut ett mail om att godiset var på plats, och en sekund senare befann sig halva kontoret i köket för att få upp blodsocker nivån lite såhär innan lunch.
Nu har det blivit lite lugnare :) och jag slutar som sagt klockan två idag, men ska försöka få så att jag slutar redan klockan ett, eftersom jag ändå har lunch så sent.. vore underbart!

Hoppas ni får en lika spännande dag som jaag.. nu måste jag frankera 300 marknadsutskick.. kuuul! Puss C

Blackebergsuppdatering!


I onsdags hade vi en liten afterwork på ett sjukt mysigt ställe vid namn Bolero, (dit måste vi ta och gå nångång!!) Där var det en gammal Sp1a:are som jobbade (nu alltså Sp2a:are) som chockerande nog kände igen mig! Jag ville ju såklart höra det senaste skvallret om vad som försegår innanför Blackebergs gymnasiums väggar och fick då höra att allas vår Petter Jenner har fått ännu en dotter och är helt utom sig av lycka!!

image82


Ny framtidsdröm - pensionär!

Nu vet jag hur farmor har det, eller hur permobilen har det, ja ni vet gamla gympa-Annica, och för er som inte vet..äsch strunt samma..
Jag har hursomhelst gått runt och varit döv hela dagen, okej bara på ena örat iof, men detta öra har varit helt ur funktion! Ganska ödesdigert för en receptionist vars huvudsyssla är att svara i den (jävla) telefonen. Orsaken tros vara en lite oförsiktig rensning med tops av örat imorse, men det kan vi ju hålla tyst om...

Nu efter att ha upplevt en pensionärs liv (halvdöv och dessutom omkringstrosandes med en rullväska på ICA mitt på blanka dagen..) i närmare 15 timmar har hörseln äntligen börjat återvända tack vare litte gegga som mormor droppade i mitt öra. Gamlingar, dom kan allt sin sak!

image83

Kanske man skulle bli pensionär? Det verkar rätt najs.. tåls att tänka på i alla fall.

Dröm sött /C

Ni får mig att skratta

Undebart initiativ att ta upp bloggen igen tycker jag! Ska bli kul att läsa vad alla har för sig och återigen få den där lilla nödvändiga inblicken i era liv som förut var så självklar att den blev en naturlig del av vardagen.  Förhoppningsvis återfår jag endel av det jag missar under de långa timmar jag sitter instängd från såväl solljus som uppdateringar av era liv på Hemköp, här på bloggen.

Förresten, med risk för att låta lite partiskt och kanske något fjortis, herregud vad jag tycker att alla skriver bra och roligt! Jag sitter typ och garvar för mig själv (vilket jag normalt bara gör när jag tittar på Vänner) och hoppas att inte mamma ska undra vad det är för fel på mig. Fortsätt med det i alla fall, ni får mig att skratta och det är jättehärligt!

Puss på er! /Moa

London baby, here we come!

Ville bara påminna alla att det nu är exakt 2 veckor kvar tills vi åker till london! Det kommer att bli skitkul och jag är nästan klar med min shopping-strategi..


image80

Dröm för den heltidsarbetande

Ännu en dag på jobbet segar sig fram.. kul kul. Fast borde vara glad, rätt skönt egentligen, väntar bara på att någon ska komma med en massiv hög tidrapporter som baar väntar på att bli sorterade. Snart är det i och för sig dags att knalla ner till ICA och köpa 3kg karamellkungen, disktrasor står också på inköpslistan, och så måste jag nog förbi apoteket en sväng och köpa ipren också.
Idag kom förresten Moa och åt lunch med mig, det var väldigt väldigt trevligt, synd att den där lunchtimmen går så snabbt bara.
Hursomhelst, det jag skulle komma fram till i det här inlägget var egentligen att imorrn är dagen jag har sett fram emot länge länge, det är nämligen halvdag - wohoo! Det är såna förmåner man får som heltidsarbetande ska ni veta, så imorgon slutar jag redan klockan två :) så tidigt har jag inte slutat en endaste gång sen jag började. Ska bli grymt skönt! Frågan kvarstår dock hur jag ska spendera denna välsignade eftermiddag och kväll?

1. Ska man rusa hemma bädda ner sig i sängen och få lite välförtjänt vila?
2. Ska man vara social och trevlig och kanske träffa nån? Eller jobbar alla? :O
3. Ska man passa på att ta något lökigt pass på friskis som man aldrig annars skulle hinna?
4. Ska man ta sig en runda på stan (som en halv miljon andra människor lär göra..) och se om man hittar något festligt att täcka över sig med?

Hard choice..
image79

När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Den här veckan har det varit största lekstugan på jobbet, detta pga av att alla cheferna är i Barcelona på tjänsteresa! Dagens schema har hittills bestått av att kolla in ASOS nyinkommna plagg, äta överblivna tortillachips, kört en liten bloggrunda och lite fuskande i vår veckotävling. På allt detta så togs en sovmorgon ut av ungefär 80% av de anställda, dett pga av att man tyckte man var värd det efter gårdagens Sangria-efterfest.  Nice!image78