Tidig invasion

Idag blev jag faktiskt lite smått chockad när jag besökte ICA för den vanliga inhandlingen av frukt och mjölk till jobbet. Julmusten hade invaderat butiken, och tillråga på allt köptes den av var och varannan kotte!!
Rätta mig om jag har fel, men det är väl faktiskt fortfarande oktober (några timmar till ia alla fall..)?

image74

Numera tycks det nästan vara jul halva året, och då menar jag inte vinter, utan just jul. Först är det vår, sen är det sommar, sen är det sensommar, sen är det kanske tillochmed mycket sensommar och sen kommer julen. That's it. Men det kanske är positivt? Blev bara chockad över all äcklig julmust..

Haha herregud, läste precis att det finns julmust light också, eller har det funnits länge kanske?

Puss Cissi


Badkarsbegär

Vet ni vad jag vill ha mest av allt just nu? (Om vi bortser från den vanliga skiten, pojkvän, platt hår, värme, en stor kappsäck med pengar and so ooon..) Jag vill ha ett badkar! Det plötsliga suget efter ett badkar smög sig på i slutet av förra veckan och har varierat i styrka sen dess, och nu måste jag nog nästan påstå att det har nått nya oanade höjder (sitter och googlar på badkar..är det friskt?).

image73

Hursomhelst har jag insett att oddsen för att få ett eget badkar (alternativt dela med familjen) inte är särskilt höga.
Ett riktigt härligt badkar med bubblor och grejer kostar flera tusen riksdaler.. så redan där är det kört tyvärr, sen att vi varken har plats för det hemma eller tillräckligt med varmvatten för att fylla det, det är ju en annan femma.

Jag måste ha ett badkar när jag flyttar hemifrån.. Frågan är vad jag ska göra tills dess? Ingen som känner för att bjuda hem mig till sitt badkar på en spa-afton? ;)
Annars man kanske skulle "gå och bada", ni vet som man gjorde när man var liten och glatt skuttade iväg med far och bror till Åkeshovshallen för lek och plask i det kylslagna vattnet. Om jag byter ut far och bror mot några andra och Åkeshovshallen mot Centralbadet, då kanske det skulle bli en mycket trevlig upplevelse? :)

Puss Cissi

NITTON

Jag lovade mig själv senast igår att, av olika orsaker, inte skriva i bloggen. Men som bekant har jag ju inget liv och tänkte att jag lika gärna kan visa ett litet livstecken (även om gränsen mellan liv och död just nu är hårfin). På kuppen kan jag ju även försöka få lite fart på mina s.k. hjärnceller som haft sommarlov sedan studenten. Och när vi ändå håller på skulle jag ju faktiskt kunna skylla detta skrivande på min tacksamhet till Bertil, som nästan slet sig (och oss) till döds för att försöka banka lite vett angående det svenska språket i våra skallar. Nog om det.

Igår var det en mörk, regning och vanlig måndag för vissa, medan det var en mörk, regnig och lite mer än vanlig måndag för andra. Det var nämligen min födelsedag! Det var tydligen dags att fylla 19 stora år. Inför denna onödiga ålder har jag inte haft någon som helst åldersångest, vilket är första gången på flera år. Jag tycker det känns ganska skönt att inte vara 18. För såfort 89orna började bli myndiga (dvs 2 ynka månader efter att jag blev det) har folk sett mig som en utav dem. Alltså en nybilven 18-åring vars intressen är att köpa 3,5or&cigg, vara fullast på krogen och tro att man är äldst i stan bara för att man är det i skolan. Det var okej sålänge det stämde, men under hela 2007 har det faktiskt varit andra bullar. Nu har jag rätt att blänga på de fulla nyblivna 18-åringarna i krogkön utan att själv vara en. Underbart. Jag känner mig liksom mer accepterad i samhället! Dessutom upplyste en mycket vis ung man mig om att det igår bara var 130 timmar (5 dagar) kvar tills jag fyller 10 miljoner minuter. Och jag menar, hur coolt är inte det mina vänner?
På tal om regn fick jag en plattång i födelsedagspresent. Perfekt tänkte jag som hade lovat att för första gången visa mig i utsläppt hår efter, bokstavligt talat, avkapningen. Denna tanke fick jag behålla tills min kära mor gav mig dagens första slag i ansiktet genom att upplysa mig om vädret. Efter några djupa andetag för att undvika ett breakdown, då jag förstått att hon faktiskt menade allvar, bestämde jag mig för att trotsa vädergudarna. Därför hoppade jag in i duschen där även håret fick delta, för att sedan förbereda mig inför föningen. DÄR kom dagens andra slag i ansiktet. För att föna ett hår krävs det såklart en hårfön. Tråkigt nog var det just en sådan som inte befann sig på Älvdalsvägen 179 den 29onde oktober. Förmodligen förstår bara hälften av oss att katastrofen var ett faktum. Eftersom allt var min, för stunden, mindre kära storasysters fel var det också hon som fick sin sovmorgon förstörd tack vare ett utbrott á la Daniela. Hursomhelst bestämde jag mig för att gå vidare även denna gång. Jag vet inte varför jag berättar det här, men jag var tvungen att lätta mitt hjärta. Och för er som undrar så slutade det med att jag inte kunde debutera som korthårig utan slängde upp skiten i en ful tofs som vanligt.
Trots morgongens panik, kombinerat med SL:s briljanta lösning på "löv på spåren"-problemet, nämligen reducerad fart som orsakar förseningar, hade jag en bra födelsedag. Jag fick många gratulationer, även om säkert hälften av dem var opersoliga sådana på facebook av folk jag aldrig pratar med, bra presenter, god mat, god tårta, en perfekt lunch och nice massage av Lillen under rasterna på jobbet. Tack för det allihopa som känner sig delaktiga! Party blir det däremot i helgen. På lördag fyller jag ju dessutom 10 fucking miljoner minuter, vilket ger oss ännu större anledning att fira.
Så, ja hörrni. Nu var man alltså 19 år. 1 år kvar tills det är kört på riktigt. Jag antar att man borde passa på att vila levern under det kommande året för att minska alkoholist-riskerna, eller vad säger ni?
 

Till er som tog er igenom hela inlägget säger jag Grattis, och till er som förstog mer än hälften finner jag inga ord. Jag är tröttare än tröttast och vet tyvärr inte vad jag pratar om. Förmodligen kommer detta ingå i en minneslucka imorgon. Nu är det dags att sova!



(Om någon känner alkohol-abstinens så är det bara att komma förbi Starbar imorgon då Makalös firar första onsdagen efter löning med Afterwork!)



<3 /Daniela

Hår

En dag som denna när regnet sipprar lite sådär försiktigt ner från himlen och luftfuktigheten har skjutit till oanade höjder, kan det nog inte ha undgått någon att jag är på dåligt humör. Igår kunde jag ta det, för då var jag mer irriterad på det faktum att det var måndag och då spelade det inte så stor roll att regnet öste ner, för måndagsdeppen var ett faktum i vilket fall.
Nu är det däremot tisdag, det regnar fortfarande, och vad jag än gör så kommer jag se ut som en i bröderna fluff i håret mot slutet av dagen.. Fast värre nästan, då jag tänker på det, för mitt kommer inte ha den där söta klotrundaformen utan vara lite mer kaotiskt lite mer skatbo liksom.. hmm..

Efter alla dessa tankar kring hår, insåg jag att detta ämne kan vara ett av de populäraste, eller kanske rent utsagt mest populära samtalsämnet i Spetta..

Åh! Vet ni vad som slog mig då! Kanske man borde gå och se den där filmen Hairspray på bio? Den handlar väl lite om hår, eller hur? Och har dessutom fått ganska bra kritik :) Detta tåls faktiskt att tänka på då jag har en mängd SF-presentkort som ligger och skräpar i plånboken.

image72

(ps. ni kanske har märkt att jag har försökt fixa lite med deisgnen här på bloggen, ny bakgrund bland annat!! men mer än så klarade jag inte av, html-koder är fan värre än ekvationer för min trötta hjärna, så någon av er weebbdesign-proffs kan ju ta och finslipa lite i kanterna om ni har tid, designa någon ny snygg header kanske, eller är det överkurs?)

Puss Cissi

Min nya grej

Med risk för att låta som blondinbella så måste jag bara berätta att jag var på poweryoga idag (ja ni hörde läste rätt, kors i taket josefine var och tränade) och det passade mig utomordentligt! Det var som att sova fast man tränade på samma gång. Det var underbart, ingen jävla dunka dunka musik, ingen jobbig, taggad ledare som ska peppa en hela tiden och inget hoppandes, springandes eller skuttandes. Perfekt för lata mig helt enkelt!



GRATTIS DANIELA PÅ 19:ÅRS-DAGEN♥


 

image70


josefine har dessutom  fixat lite kategiorier på bloggen

Vart är mitt höstlov?!

Hade det inte varit för att Daniela fyller år just den här dagen, så kan det här varit en av de mest deprimerande måndagarna nånsin, och jag har ta mig fan många svårslagna måndagar i mitt liv.  

- Jag kan inte ens kan få ett gäng energisnubbar komma på en gratis konferens på Hasseludden med gratis hotellövernatting, gratis mat, gratis spa och gratis jävla allt. Hur dålig tror ni inte att man känner sig då, makalösare?

-Min enda kväll som ensam hemma sen sommarens härliga kollektivtider förstördes av en mamma som skippat gympan = mina sedan länge smidda planer på att "sjunga" med till I want it all på högsta volym och "dansa" runt i hela lägenheten krossades totalt.

-Daniel på jobbet som är så sjukt skön att jag helt seriöst ibland vill föda hans barn har sin sista vecka.

-Jag möts på morgonen av att chefen uttalar den magknytande frågan  "har du en minut?" för att säga att "om du ska sluta 2 veckor tidgare så har vi ingen som kan ta över" (eftersom folk har börjat säga upp sig till höger och vänster) för att sedan spänna blicken och fråga HAR DU TÄNKT PÅ DET? Eftersom det nu är så att jag inte bryr mig ett minsta och ännu mindre ägnat en tanke åt den saken blev mitt svar det klassiska: ähm va? och sedan lite avsiktligt mummel som lät ungefär: vadå?...mummel.. jag trodde det var lugnt.... mummel...2 veckors uppsägningstid mummel .... Verkligen skitproffesionellt Sandra.

-Dagens väder tänker jag inte ens nämna.

-Enda gången på 2 veckor som jag är i tid till t-banan händer en olycka på Hötorget och jag kommer 15 minuter för sent ändå.

- Jag hade den värsta hårdagen i mitt 18 år och 10 månaders liv pga överkonsumering av doves balsamspray.

Så vart i hela fan är mitt höstlov??!!!


Ett glassigt problem

Måste bara berätta om något som har förbryllat mig de senaste dagarna, samt nu även ett flertal andra familjemedlemmar.

Det hela började i torsdagskväll när pappa hade sluftört den sedvanliga veckohandlingen på Coop Forum Bromma och mamma den sedvanliga inpackningen av diverse varor i kyl, frys och skafferi.
Det var lugnet efter stormen (eftersom handling respektive inpackning av varor ofta ter sig mycket jobbigt och påfrestande för båda parter), jag tassade ner till köket för att göra en liten inventering av utbudet och försöka bestämma mig för vad som skulle intas till CSI Miami.
Jag gick igenom kylen, skafferiet och kylen en gång till, öppnade sedan frysen (mest på skoj eftersom det är ganska kul att stå med både dörren till frysen och kylen öppna samtidigt) som vanligtvis inte brukar kunna erbjuda så mycket gott.
Men då ser jag det, ett stort GB LÄTT glasspaket prydligt placerat högst upp i frysen. Jag blir genast misstänksam och nästan lite chockad, vår frys har inte fått äran att innehålla glass på flera månader, varför finns det glass nu?
Jag övervägde alternativen;
1. Mamma ska ta med glass till de odrägliga ungarna i skolan?
2. Pappa har fallit för frestelsen och intalat sig själv att bara för att det är GB lättglass så går man inte upp i vikt?
3. Jakob har gjort något kemiskt experiment och innehållet i Glass-lådan är egentligen inte glass utan något annat läskigt..?

Till slut tänkte jag att eftersom det inte står någon varningslapp/namnlapp på lådan så borde ingen bli alltför ledsen om jag tog litegrann - så det gjorde jag och tänkte att det skulle visa sig dagen efter vems glassen var, då denna familjemedlem med all säkerhet skulle börja skälla och skrika..

Ingen nämnde dock något om glassen under hela fredagen, vilket ledde till att den fick äran att agera fyllekäk åt mig efter den blöta utekvällen på fredagen.
På lördagseftermiddagen när hungern smög sig på föll jag för glasspaketet igen och noterade även att det bara verkade som det var jag som åt utav det.. mycket mycket förbryllande! Och efter ännu en blöt kväll passade det perfekt med gräddglass som fyllekäk - igen!

Idag vid middagsbordet kom dock smällen! Mamma anklagar mig för att ha ätit upp "Jakobs glass", jag blir lite irriterad eftersom det inte stod någonstans att det var "hans glass" och att ingen faktiskt hade klagat tidigare under helgen, Jakob själv tyckte inte att det gjorde så mycket eftersom han faktiskt hade fått i sig det sista av glassen men var dock förbryllad över hur jag kunde sätta i mig nästan två liter glass under drygt en helg... Jag börjar nu också fundera och har nog insett att jag är lite lite för svag för glass..

image69

Puss Cissi

The return of the blogg?

Vi behöver en blogg. Eller jag behöver att vi behöver en blogg! Jag vill veta vad som händer i era liv, stora som små saker, och det stora sakerna får man ofta reda på förr eller senare, de är ganska oundvikliga.
Men det är dessa små saker som jag saknar lite grann, små händelser och små tankar som helt enkelt glöms bort, som det inte finns plats för på en en-timmas-lunch eller som sups bort i takt med diverse hjärnceller en blöt lördagsafton.
Ni vet, såna där onödiga saker som förgyller eller förpestar ens dag, och som man kanske reflekterar lite extra över i just den sekunden, konstiga telefonsamtal från lagerarbetare som inte fått sin lön, det faktum att ens far tycker det är en ypperlig idé att snickra ihop en säng utanför ens rum klockan tio en söndagmorgon eller att man har kommit till insikten att impuls-shopping med alkohol i blodet inte altid lönar sig.. Ja, ni fattar.
Förut kunde vi ju konstant delade med oss av dessa små händelser och tankar på ett naturligt sätt, eftersom större delen av våra vakna timmar spenderades tillsammans och dessa små saker tog vi alltså ofta del av tillsammans. Emellertid, times change, och nu sitter vi utspridda över hela Stockholm pysslandes med en mängd olika saker, vilket ger extra stort utrymme för diverse små saker att inträffa och små tankar att dyka upp.

(.. okej jag erkänner, det börjar helt enkelt bli alldeles för tidskrävande och jobbigt att surfa runt på facebook om dagarna för att få sig en update om era liv, såå skriv här förfan!)

Puss Cissi

Vad gör du nuförtiden..?

Vi är fler än en spetta nu som känner att en knapp entimmes-lunch i veckan och en fullrullekanelbulle-helg inte räcker till för att hålla koll på vad alla egentligen busar med på dagarna. Därför gör vi en favorit i repris och börjar uppdatera den gamla spettabloggen igen, den här gången något mer seriöst!

Sandras helg var minst sagt hektiskt och inleddes av ett mycket underhållande afterwork med beachpartytema på managements events lunchrum, riktigt nice och se alla sätta på sig sina headsets och börja fylleringa! Därefter till nya favvon Gate 120 som följdes av en 20kr-var-taxiresa till Vibe där jag tillsammans med Mallan utförde dansmoves som minst sagt hörde hemma på ayia napa.

Lördagen bestod av lite drägglande a la Benny (as usual) , en lång dusch på det och sen till Cattens för att få lite Blackan-nostalgi och inatt agerade jag Stekar-Gurra.

Idag har dopaminnivån varit en aning låg och l ö k n i n g har stått på schemat. Dagen spenderats vid telefonen, datorn, kylskåpet och tvn. Jag tackar Gud och kanal 5 för 2 timmar av Greys anatomy där x antal tårar fälldes. 

Ikväll tackar jag återigen Gud men den här gången tv 3 för Mona Lisas leende klockan 9. Och imorgon tackar jag Gud och vintertiden för en timmes längre sömn.

image68                                              Jag bidrar med liten bild från nästan exakt 2 år sen, då partylinne var the shit!